fredag 20. februar 2009

Johannespasjonen - arrangører og utøvere

SAMARBEID MELLOM TRE MENIGHETER

Det er vel også første gang at Larvik, Horten og Borre menigheter går sammen om å arrangere noe sånt. Man kan få til så mye mer ved å slå kreftene sammen. Og det er også svært inspirerende for alle parter.

Støttespillere:
Konserten er også støttet av Horten kommune, Kulturdepartementet, Norges Korforbund, Tunsberg Bispedømmeråd og Karljohansvern Kommandantskap.


UTØVERE

Koret utgjør ca 40 sangere: Borre Vocale og Larvik kantori.

Borre Vocale er det lokale koret som er med i oppsettingen. Borre Vocale ble startet av kantor Jostein Dalebø i 2000 og har i de siste seks år blitt ledet av kantor Eli Rudland Næss. Kammerkoret er et kirkekor som gjerne går nye veier. På julekonserten i 2007 framførte koret det krevende nyskrevne verket ”Tre latinske motetter” av Douglas Coombes. I 2003 framførte koret sammen med komponisten Jostein Sætre ”I all evighet” - 5 nyskrevne julesanger. Sist jul framførte koret for tredje gang det argentiske juleverket ”Navidad Nuestra” - så vidt vites, de eneste som framfører denne fantastiske argentinske julemusikken i distriktet. Koret har samarbeidet med fremragende musikere som Roar Engelberg, gitarduoen DuoGvito, Marius Roth Christensen, den verdenskjente harpisten Siobhan Armstrong m.fl. Borre Vocale er også kjent for sine sommerkonserter på Midgard Historisk senter. Johannespasjonen er nok det mest krevende verket koret har gitt seg i kast med, og kor og dirigent Eli Rudland Næss har bare hatt tiden etter jul til innøvingen. Så det har vært en hektisk periode med intense øvelser, korseminar med sangpedagog og mye egenøving. Det er et spennende og givende stoff å synge.

Larvik Kantori ledes av kantor Dag Eivind Holhjem, som dirigerer verket på disse konsertene. Koret ble startet i 2004 av Holhjem og har siden da hatt en positiv utvikling med vellykkede gjennomføringer av stadig mer krevende prosjekter for kor og orkester og solister: Kantater av J S Bach, utdrag av Mendelssohn: Salme 43 og Rutter: Requiem, D Buxtehude: Kantaten Jesu meine Freude, Handel: Messias, J S Bach: Påskeoratorium og Kantate 66. Det er derfor nå en naturlig utvikling for koret å strekker seg mot å framføre J S Bach: Johannespasjonen.

Profesjonelt orkester
Orkesteret består av ca. 20 profesjonelle musikere. Fem av dem kommer fra Kringkastingsorkesteret (KORK) mens de fleste har sitt virke i Vestfold. Bl.a. har mangeårig cellolærer ved Horten kulturskole Dag Øystein Berger en viktig rolle i verket. Fløytisten Linn Cecilie Aasvik fra Horten er også med. Kantor Jaime Lewis i Stokke har den krevende rollen som organist og konsertmester er Tone Stokland,

Solister
Det er et knippe anerkjente og meget dyktige unge sangere som har solistoppgavene i verket.
Silje Aker Johnsen, sopran
Charlotte Thingelstad, alt
Vidar Hellkås, tenor (evangelisten)
Halvor Festervoll Melien, bass (Jesus)

Eystein Raude fra Horten har rollen som Pilatus.

Dirigent
Dag Eivind Holhjem, kantor i Larvik kirke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar