fredag 20. februar 2009

Vårens store begivenhet!


JOHANNESPASJONEN AV J. S. BACH I HORTEN KIRKE

Så vidt vi vet, har det aldri tidligere vært framført et stort oratorium i Horten kommune. Men denne våren skjer det! Dette er kommet i stand fordi kantor Dag Eivind Holhjem i Larvik kirke ønsket et samarbeid med Borre Vocale for framføring av Johannespasjonen av J. S. Bach i Larvik og Horten kirker. Dette er en milepæl i kommunenes musikkliv.

Tid og sted:
Horten kirke tirsdag 17. Mars kl 19
Larvik kirke søndag 15. Mars kl 18


PUBLIKUM MÅ SE SIN BESØKELSESTID
Horten kirke rommer mange publikummere, og vi håper virkelig at kommunens musikkelskere ser sin besøkelsestid. Det er ikke ofte man får oppleve et så storslagent musikkverk. Og denne gangen i egen kirke og også med egne musikalske krefter!

Du får høre et av kirkemusikkens fineste verker. Det er innholdsrikt stykke som rommer store satser for kor og orkester, vakre salmevers og talende solistinnslag.

Johannespasjonen er et verk som tar tak i tilhøreren fra første tone. Fra åpningsstykkets fortvilelse, gjennom evangeliefortellingen, under de dramatiske utbruddene til soldatene, offiserene og menneskemengden rundt Pilatus, i salmesangen, i solistenes refleksjoner, og fram til freden som senker seg etter gravleggingen, holder Bach oss fast i et grep av stor musikk og personlig forkynnelse.

Det vil også være en fantastisk forberedelse til påsken. Det blir delt ut program der man kan følge den tyske teksten oversatt til norsk.

...

Se linker i menyen til høyre for mer informasjon ang. verket og konserten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar